Apple software installeren zonder werkende CD/DVD-speler

Gisteren vertelde ik al over de complete herinstallatie van mijn nu twee jaar oude MacBook. Die herinstallatie werd gehinderd door een bijzonder praktisch probleem: de CD/DVD-speler van mijn MacBook is ermee gestopt. DVD erin, nare geluiden -ploep- DVD eruit. Sombere tijden!

Da’s niet handig. Gelukkig bleken er alternatieven voorhanden, die ik hier even op een rijtje zet. Wie weet heeft iemand er wat aan op een later moment. Het onderstaande rijtje behandelt alleen de door Apple geleverde software die ik gebruik – en uiteraard: hiervoor gebruikte ik een tweede Apple, om precies te zijn het oude iMac-bolletje dat nog steeds werkt onder Tiger.

  1. Mac OS X Leopard install DVD
    Die is een beetje bijzonder, want bootable. Dus je kunt niet zomaar een kopie naar een externe harde schijf maken. Het is iets ingewikkelder: je moet een bootable (partitie op) een externe firewire-schijf maken. MacFixit legt gelukkig netjes uit hoe dat moet. Vervolgens koppel je de externe partitie aan je MacBook, kies je in je systeemvoorkeuren die nieuwe externe partitie als opstart-schijf, en de install van Mac OS X Leopard gaat van start
  2. iLife ’08
    Ook daarvan had ik een installatie DVD liggen. Deze hoeft echter niet te booten, je kunt dus volstaan met de inhoud van de DVD kopiëren naar een (externe) harde schijf en het installer-package vanaf die locatie starten
  3. iWork ’08
    Daarvan lag de installatie-DVD niet op kantoor, probleem! Ohnee, toch niet. Want Apple biedt iWork ’08 als download aan. In Trial-versie, maar wanneer ik binnen een maand de originele DVD terugvind is de licentie snel genoeg ingevuld en werkt de software ook na de eerste 30 dagen van de trial.


download games javaforum поисковое продвижение сайта реклама

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.