Dutch national radio uses Tribemonitor to create a Social Media Chart

please use Google Translate to read the full article. Then go over to tribemonitor.com and get yourself a beta-account.

(Full disclaimer, I am co-founder of New Music Labs)

Initiatiefnemer 3FM schakelde voor de samenstelling van deze lijst Ard Boer in, chief van New Music Labs in Groningen. New Music Labs ontwikkelt tools en concepten voor de muziekindustrie. Dit varieert van online marktingcampagnes (o.a. MGMT, Plan B, Hurts), Tribe Monitor en websites tot iPhone apps. Daarnaast is Ard mede-intiatiefnemer van Into The Great Wide Open op het o zo mooie Vlieland. Vandaag vertelt hij wat over de achtergrond en werking van de Serious Talent Chart, morgen 3FM-muzieksamensteller Tijs van Liemt.
Eerst Ard: “Wat zo leuk is aan het beginnen van iets nieuws is dat de uiteindelijke toepassing anders is als waar je het in eerste instantie voor bedacht hebt. Halverwege 2009 hebben we bij New Music Labs behoefte aan een tool die meet hoe succesvol online marketingcampagnes zijn. Dit om te leren van succesvolle artiesten. Ook willen wij aan klanten harde data kunnen terugkoppelen over een al dan niet succesvolle, door ons verzorgde, online campagne. Nu zijn er op het net tal van toepassingen beschikbaar om social media te monitoren. Specifiek voor muziek blijkt het aanbod echter schaars en de toepassing óf heel duur óf niet geschikt voor wat wij precies nodig hebben. In zo’n geval zit er niks anders op dan het zelf te ontwikkelen.”
Eind 2009 heeft New Music Labs de eerste versie van Tribe Monitor live en krijgt Ard de kans om een presentatie op Noorderslag te doen: “Tribe Monitor blijkt een tool waar veel partijen in de muziekindustrie behoefte aan hebben. Dat is vaak het mooie van je eigen probleem oplossen: in veel gevallen kun je er iemand anders ook blij mee maken! Inmiddels gebruiken enkele major platenmaatschappijen en een groot aantal kleinere labels, boekers, artiesten en managers onze tool.Read more at eerstehulpbijplaatopnamen.blogspot.com
 

сайткак раскрутить ателье

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.