(Dutch) @inezgroen over tendentieuze berichtgeving over Generatie Einstein

En een fascinerende TED-talk om het tegendeel te bewijzen.

Amplify’d from www.inezgroen.nl

Deze week verscheen het in het nieuws, een nieuw onderzoek waaruit blijkt dat Generatie Einstein niet bestaat. Jongeren zijn namelijk digitaal helemaal niet handig of slim! Wat nou Einstein, wat nou mediasmart, wat nou intelligent, ze kunnen er niets van! Mijn gewaardeerde Belgische collega Pedro De Bruyckere beschreef de highlights op zijn blog met tevens […]

Het is niet het eerste onderzoek waarin wordt aangetoond dat Jeroen en ik het compleet bij het verkeerde eind hebben gehad, en het zal zeker ook niet de laatste zijn. En er zitten zeker punten van waarheid in. Dat jongeren elkaar opzoeken ook op het internet zodat er digitale hangplekken ontstaan, ja dat zien wij ook. Of dat er een groep is die helemaal niet zoveel op het internet zit, tja, dat hoorden we van studenten die ons vertelden dat ze na een dag computerwerk ’s avonds liever met vrienden gingen chillen of sporten of zo. En het maakt ook helemaal niet uit, we denken en onderzoeken met elkaar van alles over het thema jeugd en dat is prima.

Wat niet prima is, en daar word ik oprecht verdrietig van, is de blijdschap van al die onderzoekers als ze iets vinden dat niet zo slim, snel of sociaal is. Dat gejuich als blijkt dat jongeren iets niet kunnen of iets anders doen dan we denken. Ik denk dan altijd aan de krantenkop in De Volkskrant naar aanleiding van de boeken over puberhersenen: “De puber kan er niets van.” Zo, die zit, dat de puber het weet, je kan er helemaal niets van hoor! En dat terwijl die unieke puberhersenen zo ontzettend veel mogelijkheden hebben, die wij allang zijn kwijtgeraakt… maar daar hoor je dan weer niemand over.

Read more at www.inezgroen.nl

 

games for mobileпроверка релевантности страницы

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.