Hi-fi Underground – Arling & Cameron

Challenge Records, 2006

Arling & Cameron waren de kampioenen van de easy tune van 1996 tot 2001. Vlak na het winnen van de BV Popprijs sloeg het ongeluk echter toe tijdens een tournee in Spanje en moest het duo noodgedwongen op de plaats rust houden. De wereldwijde doorbraak was van de baan. Het bleef lang stil, hoewel zowel Arling als Cameron wel individueel actief bleven in de muziek.

Vijf jaar later ligt er dan toch ineens Hi-fi Underground in de cd-speler. Met stuk voor stuk liedjes waarvan je denkt “Waar heb ik dit eerder gehoord?”. Net als bij acts als Noisia en Kettel vraag je je af of dit eigenlijk wel uit Groningen kan komen. Waarmee ik niet bedoel dat er normaal niets leuks uit Groningen komt, maar vooral: ik wist niet dat dit soort muziek in deze stad ook gemaakt kon worden.

Wat is dit een fijne cd! Met een geweldige verzameling leuke liedjes, grappige sounds en heel verleidelijke dansmelodietjes. Lang niet allemaal diepgravend ofzo, maar laat de verkleinwoordjes je niet op het verkeerde been zetten. Hi-fi Underground is ideaal om de zomer van 2006 een heerlijk, unieke soundtrack mee te geven.

http://www.arlingandcameron.com/

Deze recensie werd ook geplaatst op de website van Groverpopmobile onlineпросмотр позиций в поисковиках

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.