Bond tegen Harries – Zonder Titel

Eigen beheer – 2006
www.bondtegenharries.nl

Olaf Vos en Tom Ritsema vormden al lang een muzikaal team. Samen met anderen deden ze onder andere van zich spreken tijdens de Finale van de Groninger Popprijs in 2002, toen ze met de formatie D.O.T. net naast de titel grepen. Het deed ze geen kwaad. Sterker nog, in de jaren daarna experimenteerden ze uitgebreid met samplers, electronische effecten en diverse productietechnieken en verfijnden ze hun muzikale kwaliteiten nog verder..

Ongeveer anderhalf jaar geleden was daar ineens het idee voor de “Bond tegen Harries”. Ditmaal niet in het Engels, maar juist groningstalig. Stichting Nij was enthousiast en financierde de eerste single “Leasebak”. Het nummer sloeg aan, en de band/bond kreeg de smaak goed te pakken. Deze cd is het eerste tastbare resultaat van de tocht die de bond vervolgens maakte.

Vanaf de opener “Dikke Kloai” tot en met de afsluiter “Golden Kerstmis” is de cd een feest voor het oor. De mix van gitaarrifs, inventieve drumpartijen (wat is er nou elektronisch en wat is live?), hele fraaie geluidseffecten, samples en soundscapes is van hoog niveau. De nummers zijn duidelijk met oor voor detail geproduceerd, maar het is de bond ook gelukt om de nummers toch levendig en vet te houden. Op het nummer “Superman” horen we Herman Grimme de toetsen beroeren en wel zo dat ook deze enige ballad volledig overtuigend blijft tussen het rockende geweld van de overige nummers.

Groningstalig suf? Ik dacht het niet! Ga die band/bond zien!

Deze recensie werd ook geplaatst op de website van Groverpopкниги по копирайтингусколько стоит seo

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

3 thoughts on “Bond tegen Harries – Zonder Titel”

  1. Recentie klopt. Olaf Vos wordt cult. Hij is relaxed, maar met veel controle.
    Moet nog heel veel schrijven en uitbrengen.

  2. Olaf Vos moet doorgaan. Veel humor en respect voor ‘t grunnings.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.