Het Groninger Forum Gekraakt?

Lykle –
Het oordeel is geveld, NL Architects mag het Groninger Forum ontwerpen. Vele tientallen miljoenen euro’s zullen besteed worden aan een gebouw dat wel eens net zo gezichtsbepalend voor Groningen zou kunnen worden als de Martinitoren en het Groninger Museum. Een zege voor de underdog, maar is het ook een zegen voor de stad?

Want wat gaat er eigenlijk gebeuren in dat prachtige pand? Behalve wat, vrijwel lukraak gekozen, toekomstige bewoners is er nog niet veel bekend over de invulling die het Groninger Forum zal krijgen. En dus vragen we gewoon in het wilde weg wat mensen om hun mening (http://www.gic.nl/VerlengdBericht.asp?katern=1&ali=30901). Alsof dat lekker op schiet…

Nieuwe Garde is ervoor om meer verbinding te creëren tussen de Stad, de stadjers en de creatieve industrie. En Nieuwe Garde houdt niet zo van trage, stroperige processen. Dus gaat Nieuwe Garde het Groninger Forum kraken om te laten zien wat er allemaal aan interactie mogelijk is in zo’n gebouw.

Kraken? Dat is toch niets voor Nieuwe Garde? Nee, niet als je rekening moet houden met de rekeningen voor gas, water en licht. En ook niet als je sleutels moet beheren en de ME van je af moet slaan. Maar wél als je het volledig naar je eigen hand kan zetten. In Second Life. Want daar bouwen we (samen met DMA Studio’s en Platform GRAS) het nieuwe Groninger Forum gewoon na, en gaan er evenementen en interacties laten plaatsvinden als voorproefje op het echte Groninger Forum. Popconcerten, congressen, games, alles kan er wat we maar kunnen bedenken. No holds barred. Alle ruimte dus om de lopende discussie lekker aan te zwengelen.

Doe je mee? Mail naar kraken@forumgroningen.nlконтентное наполнение сайта

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.