Marcel schakelt een versnelling op

Marcel van der Pol schreef over Meritocratie, maar ontdekte daarna pas hoe hij op zijn weblog de reactiemogelijkheid kon aanzetten. Zodat er een gesprek kan ontstaan, een essentieel onderdeel van de internet-democratie zoals ik die bedoel.

En dan ontdekt hij de trackback, ook wel ping genoemd, en vraagt mij om uitleg. Daarvoor verwijs ik Marcel natuurlijk gewoon naar Wikipedia, waar het op het moment van schrijven als volgt wordt verklaard:

Trackback is een systeem om vanuit weblog A een signaal te sturen naar weblog B. Op die manier weten lezers van weblog B dat er op weblog A een mogelijk interessant bericht staat. Trackback is dus een manier van reageren op een posting op een ander weblog, anders dan via de reguliere reactiepanelen. Het signaal dat weblog A naar weblog B stuurt, wordt ook wel een Trackback-ping genoemd.

afagddu.web-log.nl: TrackBackgame mobiинструменты для вебмастера и оптимизатора

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.