Flickr foto's op Twitter

Is Twitter alleen maar voor tekst? Nee, een echte live -feed laat ook foto’s zien. Zo neem je je Flickr-foto’s op in je twitterstream!

Twitter

Twitter is sinds SXSW 2007 een regelrechte rage aan het worden. Het enige wat Twittter van je wilt weten is “wat ben je nu aan het doen?”. In berichtjes van maximaal 140 tekens kun jij de wereld (of een selecte verzameling mensen) via Twitter laten weten waar je op dit moment mee bezig bent. Omdat Twitter een goede koppeling met je mobiele telefoon heeft, kun je dus vrijwel 24/7 op de hoogte blijven van wat jouw vrienden doen, en zij van wat jij aan het doen bent.

De mensen van Common Craft leggen het zo uit:

In de linkerkolom vind je mijn laatste ‘tweets’, en een link om je te abonneren op mijn twitter-feed.

Foto’s op Twitter

Als Twitter dan toch vooral die sociale tool is, om je leven te delen met anderen, dan ligt het voor de hand om er ook foto’s in te stoppen, direct vanaf je mobiele telefoon. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, tenslotte. Twitterberichten bestaan echter alleen maar uit tekst. Plaatjes, video, audio, het kan er niet in. Behalve als je een hyperlink in je Tweet stopt.
Als je je foto’s op Flickr plaatst, is dit de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat jouw foto’s ook zichtbaar worden in je Twitter-feed. Ik ga er daarbij vanuit dat je jouw foto’s direct vanaf je mobiele telefoon gaat versturen naar Flickr (omdat je daar tenslotte toch al je foto’s al online hebt staan ;-)):

  1. Maak een flickr-upload email-adres aan in je Flickr-account (uitleg hier)
  2. Stel de tag “fortwitter” in voor foto’s die via email toegevoegd worden
  3. Ga naar Twittergram > Flickr-to-Twitter en vul daar jouw Twitter- en Flickr-gegevens in, inclusief de hierboven genoemde tag
  4. Verstuur de foto’s vanaf je mobiele telefoon naar het Flickr email-adres (De naam van de foto wordt overgenomen in je Twitterbericht)
  5. Heb een beetje geduld:”TwitterGram checks your Flickr RSS 2.0 feed every ten minutes, so on average it will take five minutes for your picture to show up on Twitter, or as much as ten minutes.”

Klaar! Enjoy, zou ik zeggen.яндекс ключевые слова

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.