Court Tells Universal We Can Resell Our Promo CDs

image from www.thebluegrassblog.com The U.S. Court of Appeals shot down copyright infringement allegations from Universal Music Group and affirmed an eBay seller’s right to resell promotional CDs that he buys from used music and other stores.  In an opinion issued Tuesday, the court held: “UMG transferred title to the particular copies of its promotional CDs and cannot maintain an infringement action against (defendant) Augusto for his subsequent sale of those copies.” But the court went further, implying protection for others who have gotten free promo copies and resold them:

Read more at www.hypebot.com

 

цены на копирайтинг за 1000 знаковоптимизация сайтов в одессе

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

2 thoughts on “Court Tells Universal We Can Resell Our Promo CDs”

  1. Grappig dat een jaren oude restrictie nu in een keer wordt weggevaagd door de U.S. court of appeal.

    Zou UMG dit kunnen omzeilen door de promo CD’s (v0or onbeperkte tijd) uit te lenen aan de ontvangers, zodat deze promo-ontvangers niet gerechtigd zijn de CD’s in eerste instantie door te verkopen?

  2. Dat zou inderdaad een optie zijn, denk ik. Mogelijk dat UMG het oude model weer kan gebruiken door ze expliciete contracten aan te gaan, waarin de recensent een handtekening zet onder een statement dat de CD van UMG blijft, en voor het retourneren van de CD.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.