Crossover: eindelijk losse Windows-apps draaien op je Mac

Natuurlijk kon je lang geleden al met behulp van Virtual PC programma’s op je Mac draaien in een Windows-omgeving. En ook Parallels laat je dat nu heel aardig doen. Maar voor beide oplossingen geldt als beperking (wat mij betreft) dat je er ook een licentie voor het Windows operating System bij moet kopen. Terwijl je dat verder eigenlijk helemaal niet wilt gebruiken.

De ideale oplossing is gearriveerd: Crossover. Het is een los programma, dat je vrij eenvoudig op je (Intel!!!) Mac installeert. Bij die installatie heb je overigens wel een speciaal bestandje nodig, dat je kunt vinden op de Mac OSX Installatie-DVD. Crossover legt heel duidelijk uit waarvoor dat nodig is, en hoe je dat bestandje kunt vinden. Netjes. Vervolgens werkt Crossover eigenlijk als een soort personal assistant: als je een Windows-applicatie wilt starten, zet je eerst Crossover even aan, en dan helpt Crossover bij het starten van die Windows-applicatie. Appeltje, eitje.

Wat vertelt ons dit nou?
1. De overstap van Apple naar Intel-pc’s verkleint het gat tussen de werelden van Apple en Microsoft
2. Over een tijdje maakt het echt niet meer uit welk Operating System of Applicatie (Programma) je wilt gebruiken, ze zullen allemaal gewoon werken op de computers die je koopt, ongeacht het merk. Virtualisatie noemen ze dat ook wel.

Een stap vooruit voor de gewone mensch, die zijn tijd en aandacht liever besteed aan nuttige dingen doen dan rommelen met computers en software!продвижение сайтов 10 топ

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.