Een WordPress-site opzetten

Het opzetten van een Wordpress-site is niet zo ingewikkeld:

1. registreer je gewenste domeinnaam
2. zorg voor een host die dat domein onder zijn hoede neemt en je ook een MySQL-database aanbiedt
3. Volg de aanwijzingen op van Jelmer de Jong

en klaar is Kees Lykle. Tenminste, ongeveer. Er is nog meer!

Het opzetten van een WordPress-site is niet zo ingewikkeld:

  1. registreer je gewenste domeinnaam
  2. zorg voor een host die dat domein onder zijn hoede neemt en je ook een MySQL-database aanbiedt
  3. Volg de aanwijzingen op van Jelmer de Jong

en klaar is Kees Lykle. Tenminste, ongeveer. Er is namelijk nog meer!

Google: vindbaarheid en statistieken

Natuurlijk wil ik graag dat mijn website straks goed gevonden wordt in Google. De eerste stap is het gebruik van WordPress, dat is namelijk een bijzonder zoekmachine-vriendelijk systeem. Posts worden heel goed gelezen en geindexeerd door de robots van de diverse zoekmachines, onder andere omdat WordPress vorm en inhoud goed van elkaar scheidt. Maar je kunt nog meer doen: Google biedt ook een zogenaamde Webmastershulpprogramma, waarmee je de robots van Google een handje kunt helpen.

Ik wil ook graag weten hoe goed mijn website bezocht wordt, en welke posts populair zijn. Daarom heb ik ook een Google Analytics account aangemaakt. Daarmee krijg ik een stukje code dat ik in iedere pagina van mijn website kan plaatsen, waarmee Google heel gedetailleerde statistieken van het websitebezoek kan maken. En ik onder andere kan gaan kijken uit welke steden in Nederland mijn bezoekers komen. Of op welke zoektermen ze mijn website hebben gevonden.

Plugins en WordPress 2.5

Sinds Jelmer zijn post deed, is WordPress alweer vernieuwd (op dit moment versie 2.5) wat inhoudt datniet alle plug-ins die hij noemt het ook goed doen. Gelukkig lijkt de schade beperkt te zijn tot de WP_Flickr plugin. Hopelijk wordt die spoedig bijgewerkt.bonehostрекламма

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

3 thoughts on “Een WordPress-site opzetten”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.