Ik Haat Habbekrats

Na De Bijbel, Das Kapital, The Origin of Species en De Ontdekking van de Hemel verschijnt op 26 mei Ik haat Habbekrats, het 256 pagina’s dikke boek van de Amsterdamse mediamakers Habbekrats.

Habbekrats ontsproot in de zomer van 2004 min of meer als grap uit de hoofden van (de toenmalige) studenten Jim Taihuttu en Victor Ponten maar liep als vrij snel volledig uit de hand. Met werk voor Raymzter, DuvelDuvel, The Opposites, tijdschrift CODE, De Jeugd van Tegenwoordig en later Hi, Opgezwolle, DJ Tiësto, The Box, Appa, Tropical Danny & Guillermo, MTV, Het Parool, Pete Philly & Perquisite en het nodige vrije werk werd Habbekrats een geliefd én gehaat begrip in de Nederlandse popcultuur.

Ik Haat Habbekrats

Ik haat Habbekrats is een chaotische en visuele explosie van werk, concepten, aantekeningen, schetsen en fotografie (onder andere van Dennis Duijnhouwer, Adriaan van der Ploeg, Yamandú Roos en Daniel J. Ashes) gevangen in boekvorm en beslaat de eerste vier jaar uit de geschiedenis van Habbekrats. Het boek is een rijke verzameling beeld en tekst en ademt de mentaliteit van een generatie die niet geduldig afwacht tot de berg naar haar toe komt, maar gewoon zelf een berg bouwt.

гугл директконтекстная реклама на гугле

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

One thought on “Ik Haat Habbekrats”

  1. Ik heb het boek vandaag binnen gekregen! Echt geweldig, geeft een boel inspiratie!
    Erg goed vind ik dat het boek heel beeldend is. Er wordt niet bij elke foto of afbeelding netjes een uitleg gegeven (praatje bij een plaatje), zoals in bijna elk ander design boek of tijdschrift wel het geval is.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.