Welke Twitter-tools raad jij aan?

Gisteren mocht ik bij Social Media Club 050 een presentatie geven over het gebruik van Twitter “beyond the basics”. Ik focuste vooral op WAT je doet, niet WAARMEE. Tenslotte heb je pas echt wat aan pro-gereedschap als je ook een pro bent.

 

 

Mijn slides vind je hier, op Slideshare.

Natuurlijk is het ook hartstikke interessant om te horen wie wélke tool gebruikt, en waaróm. Dus: zet jouw favoriete Twitter-tool in de comments, met een toelichting waarom je die tool zo fijn vindt. Wellicht help je er iemand anders mee!games for mobile

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

6 thoughts on “Welke Twitter-tools raad jij aan?”

 1. Mijn favoriete tool op de desktop is Tweetdeck, geïnstalleerd als App in Google Chrome. Op mijn (Android) telefoon gebruik ik TweakDeck (geen TweetDeck), te gebruiken voor Twitter, Facebook, FourSquare. Meerdere (Twitter-) accounts mogelijk. Op mijn (Android) tablet gebruik ik Plume in combinatie met de Falcon-widget. Plume heeft in mijn ogen de beste tablet-layout.

 2. Tweetbot!
  Op iOS én op OSX.

  Geen overvloed aan data, zoals al die multicolomn-tools, maar 1 strook. Lekker leesbaar.

  En, de allerbeste functie en daardoor al zijn geld waard, de ‘mute’ optie.
  Heerlijk om #tvoh en #wk te kunnen weren uit je timeline.

  Met de laatste update op OSX is ie niet meer nagenoeg gratis, maar is z’n geld meer dan waard. Lees er meer over op mijn eigen blog: http://www.buxx.nl/2012/10/19/tweetbot-for-twitter/

 3. Op mijn android gebruik ik (na vele andere te hebben geprobeerd) de originele twitter tool. Ook op mijn galaxy tab trouwens. Alhoewel ik daar ook Plume op heb geïnstalleerd.

  Op desktop zowel hootsuite als twitter.com. Hootsuite handig vanwege het beheren van meerdere accounts en is wat handiger met het gebruiken van lists.
  Hootsuite ipv tweetdeck omdat ik vaak gebruik maak van verschillende werkstastions.

  Maar het kan maar zo dat ik op een gegeven moment weer iets anders ga proberen met bijvoorbeeld de tools die hier worden gesuggereerd.

 4. Vind je net niet fijn om overal dezelfde beleving te hebben.
  Dat is ook een van de redenen dat ik blij wordt van Tweetbot, omdat het op mobiel en computer heel erg vergelijkbaar werkt.

 5. mwa.. ik hoef op mijn galaxy niet 7 kolommen naast elkaar te hebben, op mijn monitor is dat wel weer fijn. OF is tweetbot ‘more or less’ responsive?

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.