De juiste tarieven van @MobilevikingsNL, de moeite waard?

In mijn eerdere bericht over de komst van Mobile Vikings had ik de tarieven niet helemaal in het snotje. Gelukkig reageerde Mobile Vikings vlot op mijn blogpost. Daarom hier de tarieven waarmee ze in 2013 (wanneer het precies wordt, is nu nog niet bekend) op de Nederlandse markt komen.

De Nederlandse tarieven van Mobile Vikings in 2013

 • Voor €25 per maand krijg je:
  • 1,5 GB data
  • 500 smsjes
  • €0,24/minuut voor de eerste 100 belminuten
 • Voor €40 per maand krijg je:
  • 1,5 GB data
  • 500 smsjes
  • €0,10/minuut voor de eerste 400 belminuten
 • Het is een Pre-Paid abonnement, je kunt er dus op ieder moment vanaf
 • Je betaalt per seconde

Wat gebeurt er wanneer je deze hoeveelheden verbruikt hebt voordat de maand voorbij is? Dan herlaad je je sim-kaart en betaal je volgens de bij het opwaardeerbedrag horende tarieven. Dus geen gedonder met verschillende kosten binnen/buiten de bundel.

Meer weten? Hou de komst van Mobile Vikings NL in de gaten via comingsoon.mobilevikings.com

angry racer

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

17 thoughts on “De juiste tarieven van @MobilevikingsNL, de moeite waard?”

 1. Ik vind het best duur. Voor 1 GB en 150 belminuten & smsjes betaal ik minder bij telfort per maand. En daar kom ik alleen heel soms over m’n sms-limiet..

  Wat vind jij ervan, Lykle?

 2. Eh, dus je betaalt nog extra voor het bellen? Als je 90 minuten in een maand belt, dan 90*0,24 = 21,60 (bij 25e per maand)

  Of gewoon 100 minuten bellen en 500 sms EN 1,5Gb voor per maand? En als het nog niet op is in 1 maand, dan gaat het gewoon door? Snap het nog niet helemaal 🙂

 3. Als ik het goed begrijp, bellen tot je 100 minuten op zijn, voordat je bij moet betalen. En in België blijft ongebruikt beltegoed zes maanden geldig. Of dat in Nederland ook zo zal zijn, weet ik nog niet.

 4. Hmm.. en als je databundel op is.. maar bellen heb je bijvoorbeeld nog 50minuten. Dan neem je gewoon weer een ‘maand’ er bij voor 25euro..

  Ok, dus als je bel-minuten binnen 1 maand op zijn, dan betaal je die 0,24 p/min.

 5. klopt, maar tóch kan ik een goedkoper pakket kiezen dat (beter) bij me past dan het goedkoopste pakket v Mobile vikings. 1 GB heb ik genoeg aan, net als 100 smsjes. Ik hoef geen 500 smsjes. Smsen = old school 🙂

 6. maar je hebt wel een abo bij telfort? Dat kan dan weer een nadeel zijn. (en 1gb of 1,5 kan ook een verschil maken)

 7. Hoi Lykle,

  Ik heb even op de belgische website gekeken. En als ik het goed begrijp

  – Kun je een nieuwe bundel kopen wanneer deze op is (deze blijft 6 maanden geldig)

  – Vervalt (gratis) data na een maand. Dus voor data moet je elke maand weer nieuw beltegoed kopen. Dus als je je belminuten nog lang niet op hebt, kan het wel zijn dat je data eruit ligt.

  Ik weet niet of ik dat zo handig vind……

 8. Eens dat sms old school is. Ik denk dat je MV leuk vindt als je het belangrijk vindt dat je -op ieder moment weg kan (want pre-paid), -je meerdere sims op één abonnement wilt gebruiken, -je hun online dashboard fijn vindt, -je het makkelijk vindt om automatisch opwaarderen aan te zetten, -je geen probleem hebt met betalen voor belminuten en smsjes die je niet gebruikt (alhoewel je belminuten tot zes maanden mee kunt nemen).

 9. Ahaaaa, ja ik ben ook niet zo thuis in prepaid 🙂

  Weet ook niet of ik dat zo handig vindt. Dus elke 1e van de maand in de agenda zetten: ‘bel te goed kopen’ ..

  Maarja 25euro is bijna de helft minder dan de 45euro die ik nu uit geef

 10. Mobile Vikings zegt dat ze een hele handige automatische opwaardeer-service hebben. Wij kennen die in NL bijvoorbeeld voor de OV-Chipkaart. Dus je hoeft niets in je agenda te zetten.

 11. Ik volg je zoektocht naar een nieuwe telefoonaanbieder met veel interesse, Lykle. Bedankt voor het delen van de info. Wat ik me afvraag bij Mobile Vikings (want dat kan ik zo gauw niet vinden): hoe gaan ze om met (data) roaming? Ik heb op dit moment een redelijk betaalbaar abonnement van Vodafone waarmee ik (tot 60 dagen) zonder extra kosten mijn telefoon in het buitenland kan gebruiken zoals ik dat in NL doe. Ik vind dat belangrijk aangezien ik veel in het buitenland ben. Maar als een aanbieder zoals Mobile Vikings daar ook iets mee doet zou ik wel overwegen over te stappen. Heb jij enig idee wat zij hiermee doen?

  (oh, en de link onderaan het artikel wijst naar http://comingsoon.mobilivikings.com/ – kleine typo)

 12. Ha Riekus,

  Hoe MV omgaat met roaming weet ik ook niet. Ben benieuwd of ze het in jouw ogen doen dan Vodafone. Je kent Droam.nl wel, denk ik? Da’s ook nog een alternatief voor wanneer je langer in het buitenland bent.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.