Elke eerste maandag van de maand stil op Social Media #12uurrust

Vorige week kwam ik erover te spreken met een goede borrelgenoot. We stelden vast dat het verdomd moeilijk kan zijn om van je mobiele telefoon af te blijven om even Facebook, Whatsapp, Twitter of Instagram te checken. Een mens zou eens wat meer rust moeten hebben. Louis CK had het er kortgeleden ook nog over in een hilarisch optreden bij Conan:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=5HbYScltf1c]

We besloten een experiment aan te gaan. Elke eerste maandag van de maand, vanaf 12 uur ‘s middags blijven we 12 uur lang van Social Media af. Als we iemand willen spreken, zoeken we die op, of bellen we hem/haar. We lezen een boek. We schrijven een stuk. We doen dingen met onze handen. We wandelen een eind om ons hoofd tot rust te laten komen. En om middernacht zijn er twaalf uur voorbij en is het weer life as usual. Maar misschien ietsje frisser.

Doe je mee? #12uurrust

[youtube http://youtu.be/AgikHLs_DLs]mailcracker

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

One thought on “Elke eerste maandag van de maand stil op Social Media #12uurrust”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.