Hoe veilig is Stack van TransIP?

STACK_INDEX_HEADER_IMG_03

Wow, dat was best mooi nieuws deze week: “TransIP introduceert Dropbox-concurrent met 1 terabyte gratis opslag”, Helemaal als je al langer bezorgd was over de veiligheid en privacy van jouw gegevens op andere clouds. Want wie weet waar de NSA en GCHQ allemaal toegang toe hebben?

Ik vroeg het op Twitter aan @TransIP:

OK, dat klinkt al goed (want servers op Nederland grondgebied vallen onder de Nederlandse wetgeving, en die kent geen Patriot Act). Ik vroeg nog even door:

Martijn Russchen (van Nederlandse Hacker-helden HackerOne) reageerde ook nog:

En op aangeven van TransIP heb ik ze zojuist een mailtje gestuurd met nog wat vragen:

Hallo mensen van Stack/TransIP,

Wat fijn dat er nu een cloud-dienst van Nederlandse oorsprong is! Voor de privacy- en securitybewuste online mens was het de afgelopen jaren toch een beetje schizofreen: wie het gemak van cloud-opslag wilde, moest zich ook maar verlaten op ondoorzichtige “Safe Harbour”-beloftes enzo. En helemaal wanneer je ook nog persoonsgegevens van derden veilig wilde houden, was er weinig te kiezen waar je niet toch een beetje onzeker over bleef. Wie kan er allemaal meekijken?

Wat kunnen jullie kwijt over de security en privacy van Stack? Waar staan alle servers, switches etc? Welke software gebruiken jullie op die hardware? En welke juridische autoriteit heeft iets te zeggen over jullie setup? Ik ben heel benieuwd, en denk dat heel veel andere mensen in Nederland het graag zouden willen weten!

Ik zal hun antwoord hier ook publiceren.

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

3 thoughts on “Hoe veilig is Stack van TransIP?”

  1. Beste Lykle,

    Bedankt voor je post en het delen van de info. Ik deel je nieuwsgierigheid. Maar of TransIP heeft nog niet gereageerd, of je bent vergeten hun antwoord hier te delen 🙂 Dus ik dacht, ik stuur een reminder 🙂
    Alvast bedankt 🙂

    Gjalt-Jorn

  2. Als je bestanden wilt uploaden gebruik dan Google chrome, je kan dan de bestanden er zo naartoe slepen en het gaat heel snel!!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.