Wennen aan minder ruis, ff volhouden

Wauw. Wat een effect had dat! Ik ontvolgde meer dan 800 accounts op Twitter, en werd bijna doof van de digitale stilte die ontstond.

De volgende stap was het opzeggen van zoveel mogelijk nieuwsbrieven. Ik heb het niet bijgehouden, maar volgens mij heb ik sinds de vorige post dagelijks zeker vijf nieuwsbrieven opgezegd. En nog steeds komt er van alles mijn inbox binnen, waar ik niet op zit te wachten. Dus, met uitzondering van een handvol persoonlijke nieuwsbrieven zal ik de komende weken nog regelatig op ‘unsubscribe’ klikken.

Levert dat nou meteen resultaat op? Om eerlijk te zijn: nee. Want ik kan nog helemaal niet omgaan met zoveel minder input. En aangezien we met zijn allen voorlopig toch nergens heen gaan, gun ik het zijn tijd. Dus mijn hoofd raast nog allerlei kanten uit. Maar ik merk dat ik al wel minder emotionele triggers heb. Ik word kalmer, en maak me minder zorgen over de wereld.

Ik vond wel tijd om een handvol long-reads echt te lezen, meer dan een keer. Dus misschien merk ik het effect toch al wel meteen. En wat mij betreft leest iedereen deze twee artikelen dit weekend.

Ik noem deze artikelen ook in mijn nieuwsbrief, maar zal ze hier ook delen:

The Coronation – Charles Eisenstein

Deze quote is zo ontzettend raak. Elke dag ervaar ik hoe mijn gewoontes uitgedaagd worden.

For years, normality has been stretched nearly to its breaking point, a rope pulled tighter and tighter, waiting for a nip of the black swan’s beak to snap it in two. Now that the rope has snapped, do we tie its ends back together, or shall we undo its dangling braids still further, to see what we might weave from them?

Charles Eisenstein – The Coronation

Living in liminal times – Nynke Vos

The corona virus has enormous effects on all aspects of life. So much, you can say the world is in a liminal state. A liminal state is one where the order of things has been suspended.

Nynke Vos – How to live in liminal times

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.