Ijsschotsen en waterlijnen: een nieuw seizoen van de Podcast Digitale Fitheid

Ik mocht beginnen aan het derde seizoen van de Podcast Digitale Fitheid. Onze eerste gast van het seizoen was Marijke Roskam, dagvoorzitter en raadslid.

Ze vertelde over hoe ze op ijsschotsen springt (als raadslid) om uit allerlei systemen informatie te halen. En ze vertelde hoe ze haar “waterlijn” aangeeft: hoe ze haar grenzen in communicatie bewaakt, zodat ze tijd en aandacht kan hebben voor wat voor haar echt belangrijk is.

Marijke Roskam

Ik mocht beginnen aan het derde seizoen van de Podcast Digitale Fitheid. Onze eerste gast van het seizoen was Marijke Roskam, dagvoorzitter en raadslid.

Ze vertelde over hoe ze op ijsschotsen springt (als raadslid) om uit allerlei systemen informatie te halen. En ze vertelde hoe ze haar “waterlijn” aangeeft: hoe ze haar grenzen in communicatie bewaakt, zodat ze tijd en aandacht kan hebben voor wat voor haar echt belangrijk is.

Podcast op Spotify


Luister het hele interview hier op Springcast.

Of bekijk het hier:

Vimeo video van de podcast

Geholpen door AI/Machine Learning

Ik nam het interview op met Riverside.fm, omdat Martijn Aslander, Marijke Roskam en ikzelf niet makkelijk fysiek in dezelfde ruimte konden zijn. Riverside.fm heeft sinds enige tijd een aantal AI’-functies. Eén daarvan is dat het automatisch transcripties genereert, in het Nederlands. Dat deed het helemaal niet gek. Doordat we wat rare tijdsverschillen hadden, moest ik deze keer meer editen dan anders. Nieuw (voor mij) in Riverside.fm was dat diezelfde AI nu ook shownotes kon genereren. Grappig genoeg waren die dan weer in het Engels, maar best behoorlijk. Een mooie samenvatting, goede take-aways en een bruikbare hoofdstukindeling.

Om die Engelstalige shownotes in het Nederlands te krijgen, gebruikte ik DeepL.com, en klaar was ik. Mijn eerste podcast met volledig artificieel gegenereede shownotes.

Verder haal ik de opname altijd nog een keer door Auphonic.com, dat ervoor zorgt dat het allemaal nog net ietsje beter klinkt dan ik zelf voor elkaar kan krijgen.

Veel plezier ermee!

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.