Een beter gesprek over Bitcoin

Sinds deze zomer help ik mee om een radioprogramma te maken op OOG Radio: Schepen aan de Horizon. We richten ons op actuele ontwikkelingen in economie en samenleving, en natuurlijk heb je het dan een keer over Bitcoin.

Of twee keer. Want vorige maand hadden we Rutger van Zuidam al te gast over Bitcoin en stelden we vast dat één uurtje niet genoeg was om die fascinerende cryptocurrency volledig te bespreken (Luister die aflevering hier terug). In de tussenliggende maand explodeerde de koers van Bitcoin en zag Rutger nog veel meer radiomicrofoons om uit te leggen wat Bitcoin is.

In de tussentijd dacht compaan Ronald Mulder ook na over Bitcoin en schreef een sterk stuk over “De Bitcoin Paradox“(lezen!). Ronald benoemt een belangrijk aspect van Bitcoin dat in de huidige hype rondom de koers wat verloren dreigt te gaan: de onderliggende techniek en mogelijkheden. Onderstaande tweet benoemt precies wat de fundamentele belofte van Bitcoin is, in mijn ogen:

En met dat in ons achterhoofd maakten we een tweede aflevering Schepen aan de Horizon over Bitcoin, met Rutger van Zuidam als gast. Super de moeite waard om terug te luisteren.

Overigens, wil je geen aflevering van Schepen aan de Horizon missen? Dan kun je je ook op de podcast abonneren.mobil rpg game

Author: lykle

Kalm, nieuwsgierig en vastberaden. Stelt de juiste vragen als dagvoorzitter/moderator.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.